God fisksoppa
Recept på god fisksoppa
Denna goda fisksoppan med stänk av curry åt vi idag.
Currydoftande fiskgryta
(4 portioner)
600 gr fiskfile, t ex kolja, sej och lax
1 späd purjolök
20 gr smör
2 tsk gul curry
2 dl fiskbuljong
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
5 tomater
2 hårdkokta ägg
1/2 dl hacakd persilja
5 dr tabasco ellr efter smak
1. Skär fisken i bitar och lägg åt sidan
2. Strimla och skölj purjolöken. Smält smöret i en vid gryta och fräs curryn en liten stund innan du lägger i purjon.. Slå sedan på fiskbuljongen och creme fraiche och låt det sjuda samman ca 5 minuter.
3. Smaka av med salt och tabasco.
4. Skär tomaterna i bitar, lägg ned fisk och tomater och ge ett kort uppkok, drag grytan från värmen och låt vila 8 minuter innan du serverar grytan överströdd med hackat ägg och hackad persiljan.
Till denna supergoda soppa kan jag rekommendera ett glas gott vin
Chablis Grand Cru Les Clos 2006
Detta kraftfulla vin lämpar sig bäst till kraftiga skaldjur som hummer eller smakrik fisk.
Pinsons Les Clos lämpar sig även utmärkt till ost och går perfekt till lite mer salta hårdostar av alpkarraktär